Hardlopen? Geef jouw voeten de beste support en comfort!

Sidas 3Feet Run Protect inlegzolen voor een optimaal loopcomfort

Als hardloper vraag je veel van je voeten. De voeten dragen je lichaamsgewicht bij iedere stap die je zet. Het is natuurlijk dan ook niet vreemd dat hardlopers wel eens te maken krijgen met voetproblemen. De kans op blessures bij hardlopen wordt echter verkleind als je loopt met inlegzolen. De demping is namelijk hoger en doordat je zachter landt kun je langer pijnvrij lopen. Door het dragen van de juiste inlegzolen worden je voeten optimaal ondersteund, zowel aan de achterkant van je voet als onder je voetboog alsook aan de voorkant. Vele bekende top atleten en hardlopers die op het podium belanden gebruiken al jaren inlegzolen in hun hardloopschoenen.

Ben jij een hardloper en op zoek naar maximaal comfort en optimale bescherming? De Run Protect inlegzolen van Sidas bestaan uit drie delen die ieder gedeelte van je voet ondersteunen waar het nodig is. Gel bij de hiel zorgt voor een ongeƫvenaarde schokdemping, waardoor je minder last zult krijgen van je benen en gewrichten. Het voorste gedeelte is licht en ademend en biedt extra veerkracht bij de afzet. De anatomisch gevormde verstevigingen garanderen stabiliteit en controle, wat zorgt voor een veilige run. De inlegzolen zijn bovendien slijtvast, vochtopnemend en geven minimale wrijving.

Maar let op! Volgens Sidas bestaan er namelijk drie verschillende soorten voeten: met een hoge voetboog (High), met een medium voetboog (Mid) en met een lage voetboog (Low). Om deze reden heeft Sidas het 3FEET concept ontwikkeld en toegepast bij de productie van de Run Protect inlegzolen. De zolen zijn daarom in drie varianten verkrijgbaar die perfect zijn aangepast aan de verschillende voettypes! Heb jij voeten met een hoge (holle) voetboog? Dan heb je behoefte aan comfort, ondersteuning en een optimale drukverdeling. Hiervoor heeft Sidas de Run Protect HIGH inlegzool ontwikkeld. Voeten met een medium voetboog hebben naast comfort behoefte aan versteviging aan de achterkant van de voet en stabiliteit. Hiervoor is er de Run Protect MID inlegzool. Voeten met een lage (platte) voetboog hebben behoefte aan stabiliteit en ondersteuning van de voetboog. De oplossing? De Sidas Run Protect LOW.

Ga je voor de eerste keer inlegzolen bij een speciaalzaak kopen? Ga dan naar de winkel in plaats van je zolen via internet te bestellen. Op die manier ben je er zeker van dat de zolen goed in je schoen passen en dat ze prettig zitten.