Sidas zichtbaar op Sportzorg.nl

Dé voorlichtingswebsite van Sportgeneeskunde Nederland staat achter Sidas

Al meer dan 40 jaar is Sidas een toonaangevend merk voor 100% aanpasbare inlegzolen voor diverse sporten en dagelijks gebruik, footcare producten, sokken en bootfitting. Sidas is dé expert op het gebied van het verhogen van comfort en prestaties voor elke voet, in elke sport, elke dag. Sportzorg.nl informeert haar bezoekers met ingang van voorjaar 2023 onder andere over het voorkomen van blaren en de voordelen van een voetanalyse. Hieronder vertellen we je meer over Sportzorg.nl en de samenwerking met Sidas.

Op Sportzorg.nl vinden consumenten informatie over blessures, oefeningen en herstel, voeding en een gezonde geest. Ook kunnen ze op de website zoeken naar een sportarts of een andere sportzorgprofessional in de buurt. Goed om te weten: de professionals en (para)medische experts die wetenschappelijk onderbouwde of ander expert opinion content leveren op Sportzorg.nl, zijn lid van de VSG en/of andere samenwerkende verenigingen of koepels binnen de sportgezondheidszorg en zijn allemaal expert op hun eigen vakgebied/domein. Zo weet je zeker dat de informatie op Sportzorg.nl juist is.

Over Sportzorg.nl en Sportgeneeskunde Nederland
Zoals eerder genoemd is Sportzorg.nl de consumentenwebsite van Sportgeneeskunde Nederland. Sportgeneeskunde Nederland bestaat uit gezamenlijke organisaties, te weten de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG-beroepsvereniging), de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI – branchevereniging) en de Stichting Beroepsopleiding tot Sportarts (SBOS - opleidingen). Deze organisaties bewegen samen om de bijdrage van de sportgeneeskunde aan de gezondheidszorg en de meerwaarde van de sportarts de komende jaren verder te versterken.

Internationaal bestaat de sportgeneeskunde al sinds 1928. Met de erkenning van de sportarts als medisch specialist in 2014 is een belangrijke stap gezet in de verdere ontwikkeling van de sportgeneeskunde op nationaal niveau. Daarmee is de sportgeneeskunde beschikbaar gekomen voor patiënten met klachten aan het bewegingsstelsel en patiënten met (chronische) aandoeningen. Door gerichte lichaamsbeweging en training draagt sportgeneeskunde bij aan herstel, preventie en gezondheidswinst.

Vanaf voorjaar 2023 zal Sidas niet te missen zijn op Sportzorg.nl!