Happy feet, happy planet

Duurzaamheid bij Sidas

Het Franse Sidas werkt hard aan het verminderen van haar impact op het milieu. Zo gebruikt het merk milieuvriendelijke verpakkingen met FSC label voor haar producten en is ook de inkoop van printers en papier verantwoord. Maar, dat is nog niet alles! Ook bij de materialen, in het productieproces en zelfs met betrekking tot het hoofdkantoor worden milieuvriendelijke keuzes gemaakt. Welke? Je leest het hieronder.

Sidas benadert de gehele levenscyclus van haar producten op een eco-verantwoorde manier. Dit stelt het merk in staat om de impact op het milieu constant te verminderen. Op het gebied van materialen kiest Sidas voor gerecyclede of recyclebare materialen, die ook nog eens de biomechanische eigenschappen van de producten verbeteren. Sidas selecteert haar partners zorgvuldig en hanteert een beleid van verantwoorde inkoop. Daarnaast kiezen ze waar mogelijk voor natuurlijke materialen, zoals bamboe en inkt op waterbasis, en gerecyclede materialen. De verpakkingen van de producten zijn milieuvriendelijk en worden gemaakt van papier en karton uit duurzaam beheerde bossen (FSC).

Duurzaam productieproces en transport
De afgelopen jaren is de CO2 uitstoot bij Sidas behoorlijk gedaald. Het afvalverlies is minimaal, doordat de sortering van het afval is geoptimaliseerd. Alle inlegzolen worden gemaakt van gerecyclede of recyclebare materialen, zonder afbreuk te doen aan de hoge kwaliteit en prestaties. Op het gebied van vervoer is Sidas voorstander van het gebruik van energie efficiƫnte methodes, met name vervoer over zee.

Ecologisch ontworpen hoofdkantoor
Het hoofdkantoor van Sidas ligt in Voiron, vlakbij Grenoble. Het pand, gelegen op het bedrijventerrein Champfeuillet Est, is volledig uitgerust met zonnepanelen en ontworpen met milieuvriendelijke materialen. Het twee verdiepingen tellende gebouw biedt functionele trainingsruimtes voor klanten en goed verlichte kantoren voor de medewerkers. Door een goed design, ecologie en functionaliteit te combineren, kan Sidas haar medewerkers en klanten een plek bieden waar zakendoen een plezier is.