Neem de controle over je loopgevoel weer terug!

Ervaar een nieuwe loopsensatie met Sidas 3Feet Sense

De term Natural Running kom je vaak tegen bij het hardlopen. Redenen voor hardlopers om natuurlijker te gaan hardlopen zijn meer beleving, actiever lopen of het overwinnen van blessures door een andere looptechniek te gebruiken. De schoenen die deze hardlopers gebruiken zijn lichter, directer en lager dan “gewone” hardloopschoenen. Sidas voegt hier met haar 3Feet Run Sense inlegzolen nog een extra dimensie aan toe. De combinatie van lichte schoenen en deze inlegzolen benadert zo dicht mogelijk het gevoel van natuurlijk hardlopen.

De kans op blessures bij hardlopen wordt verkleind als je loopt met inlegzolen. Om elke uitdaging van deze sport aan te kunnen, heeft Sidas voor haar inlegzolen materialen gebruikt die zorgen voor dynamiek, schokdemping en een uitstekend loopcomfort. Met de 3Feet Run Sense inlegzolen ervaar je een optimaal contactgevoel met de grond. De vorm van de inlegzolen is namelijk aangepast aan jouw specifieke voettype en stimuleert een maximaal aantal sensoren ten behoeve van een groter reactievermogen. De gehele structuur combineert dynamiek, flexibiliteit en lichtheid om de natuurlijke beweging van jouw voeten te ondersteunen.

Maar wat betekent nu 3Feet? Volgens Sidas bestaan er drie verschillende soorten voeten: met een hoge voetboog (High), met een medium voetboog (Mid) en met een lage voetboog (Low). Om deze reden heeft Sidas het 3FEET concept ontwikkeld en toegepast bij de productie van de Run Sense inlegzolen. De zolen zijn daarom in drie varianten verkrijgbaar die perfect zijn aangepast aan de verschillende voettypes! Heb jij voeten met een hoge (holle) voetboog? Dan heb je behoefte aan comfort, ondersteuning en een optimale drukverdeling. Hiervoor heeft Sidas de Run Sense HIGH inlegzool ontwikkeld. Voeten met een medium voetboog hebben naast comfort behoefte aan versteviging aan de achterkant van de voet en stabiliteit. Hiervoor is er de Run Sense MID inlegzool. Voeten met een lage (platte) voetboog hebben behoefte aan stabiliteit en ondersteuning van de voetboog. De oplossing? De Sidas Run Sense LOW.

Ga je voor de eerste keer inlegzolen bij een speciaalzaak kopen? Ga dan naar de winkel in plaats van je zolen via internet te bestellen. Op die manier ben je er zeker van dat de zolen goed in je schoen passen en dat ze prettig zitten.